En wat voor een jaar hebben wij weer achter de rug!? Abrupt afgebroken als gevolg van de maatregelen om het verschrikkelijke virus proberen te bestrijden. Dus net als vorig jaar is er ook dit jaar weer geen feestelijke afsluiting met een ‘afterglow’.

We begonnen dit jaar al steeds meer gewend te raken met Zoom meetings online. Maar na het afnemende enthousiasme, werd het format aangepast en werd er veel muziekkennis gedeeld en oefeningen gedaan om toch enigszins in verbinding en ook in vorm te blijven.

Later in het jaar bleken de oefeningen een praktische manier om tijdens de opwarming van de repetities te doen. De toch al zo weinig optredens werden door Covid door het putje gespoeld.

Eindelijk mochten we dan weer starten met zingen. In juni startten we (buiten, dat wel) met de repetities. Het was prachtig weer en hoewel met een beperkte opkomst was het weer fijn om met elkaar te zingen.

Helaas was het voor korte duur, want daar was alweer de zomerstop en daarna werd door de aangescherpte maatregelen weer roet in het eten gegooid.

“Rotjekoor” werd geannuleerd en is nu verplaatst naar 18 juni 2022. MBS heeft zich hiervoor uiteraard aangemeld.

“Muziek op de Rotte” op 12 september kon gelukkig wel doorgaan na de versoepeling van de maatregelen. Hoewel de MBS niet heeft deelgenomen, heeft

Natural Blend glorieus van zich laten horen.

Nieuwe leden

Van de vorige workshop “A Capella zingen voor mannen”, zijn twee aspirant zangers aangesloten bij MBS. Theo Werner en Jan van Dorp. Zij hebben dit jaar succesvol hun auditie uitgevoerd en mogen zich Non Performing Member van de MBS noemen.

 

Op 4 november startten wij met de workshop “Learn2Sing 2021 – Christmas Edition –“. Dit kon gelukkig tussen de sluitingen door wel doorgaan. Zelfs met een geslaagde sluitingsavond in het Melanchthoncollege. Dat hebben we toch mooi nog kunnen meepikken!