Vind je het leuk om eens een keer te zingen? En dan ook nog eens in een vocal group die het vrij unieke 4-stemmige barbershopharmony genre zingt? Doe dan mee aan onze Workshop Learn2Sing Christmas Edition. In 3 avonden leer je 2 sfeervolle Kerstsongs. Er wordt in de workshop ook aandacht besteed aan de basis elementen die bij zingen om de hoek komen kijken zoals ademsteun, stemgebruik, houding etc. Iedere repetitie begint met een vocale warming-up, waarbij we ook  zogenaamde tags zingen. Tags zijn kleine stukjes uit een song, meestal de laatste regel. Zo kunnen we oefenen hoe het is om 4-stemmig te harmoniëren. En dan klinkt het al snel heel mooi.
Als de tijd het toelaat werken we ook nog aan een zogenaamde polecatsong. Een polecatsong is een eenvoudige song die zo goed als alle barbershopsingers wereldwijd kunnen zingen. Of het nou in Amerika is of in Duitsland, Zweden, Engeland, Ierland, Spanje, Nieuw-Zeeland of zelfs Japan: vind je daar ergens een barbershopkoor dan is de kans groot dat je bij hun repetitie zo’n song kan mee zingen. Zo kon het gebeuren dat onze voormalige voorzitter voor zaken in Nieuw-Zeeland was en daar een repetitie kon bijwonen van een plaatselijk barbershopkoor. Dan komt zo’n polecatsong goed van pas. Ook heeft een zanger van Mainport Barbershopsingers eind 2019 mee gezongen met een barbershopkoor in Japan. Je ziet, dit is zo’n leuke hobby!
We sluiten de workshop op de 4e cursusavond af met een mini-concert voor jullie familie, vrienden en bekenden. Daar laten we met elkaar horen wat we geleerd hebben. Natuurlijk zingt Mainport Barbershopsingers dan ook nog enkele andere songs. Kortom, een gezellige afsluiting met elkaar.
De workshop staat onder leiding van onze dirigent Jurate Haasdijk. Jurate is een zeer deskundige dirigent en staat bekend om haar enthousiaste aanpak.

Na inschrijving ontvang je meer informatie over de workshop zoals de betreffende bladmuziek en dergelijke. En het programma van de workshop. Op de flyer staat vermeld dat die duurt van 20.00 uur tot 21.00 uur. Maar we vinden het fijn als de cursisten in de daarop volgende pauze gezellig koffie met ons drinken. Na de pauze is het de bedoeling het geleerde nog kort te herhalen. Daarna kun je dan als je dat leuk vindt een deel van de reguliere repetitie van het koor bekijken en na afloop, zo rond 22.00 uur, nog wat met elkaar drinken en napraten.

Deelname aan de workshop is -los van de kosten van deelname- vrijblijvend en verplicht je verder tot niets.