Op 1 februari 2016 begint Jurate Haasdijk-Brazukaité als de nieuwe Musical Director (dirigente) bij de Mainport Barbershop Singers in Rotterdam. Jurate is een zeer ervaren klassiek geschoolde dirigente met een opleiding aan het Litouws Staats Conservatorium te Vilnius.

In de loop der jaren heeft zij vele koren gedirigeerd in diverse genres en stijlen. Bijna tien jaar zong zij bij het Thomaskoor van het IDE (Instituut Dirigenten Educatie) te Gorinchem. Gedurende vijf jaar is Jurate dirigente geweest van het vrouwen barbershopkoor The Sound Waves uit Hellevoetsluis waarmee zij prijzen heeft gewonnen in de landelijke competities. Zij heeft ook optredens verzorgd in Duitsland, Zweden en Engeland en is gecoached door topdirigenten uit binnen- en buitenland.

Naast de Mainport mannen is en blijft Jurate dirigente van het Hoekschewaardse Operakoor Euphonia, het SER koor in Ridderkerk en het kleinkoor Incanto uit Rhoon. Dit jaar is ze al voor de vierde keer dirigente van het Belcanto society project koor met een concert reis naar Italië.

De mannen uit Rotterdam kijken uit naar de samenwerking met Jurate.