Het koor is nooit te beroerd om mee te doen met een benefiet voorstelling voor een goed doel. Zo hebben we het afgelopen jaar belangeloos opgetreden voor Artsen zonder grenzen via de Tour for Life en de kanker bestrijding via Roparun team “Vrienden van Berkel”.

Deze keer is echter anders. Eind vorig jaar kreeg een van onze leden te horen dat hij prostaat kanker had. Toen hij het ons vertelde ging er een schok door de groep. Nu een klein jaar later en een flinke operatie is hij er weer bovenop en zingt weer mee met ons op de risers. Dit heeft ons van dichtbij doen beseffen wat een impact dit kan hebben op je leven.

Om geld in te zamelen voor onderzoek naar betere behandelmethoden en betere zorg voor mensen met prostaat en teelbal kanker doen wij dit jaar mee met Movember. Niet door een benefiet optreden maar door een maand lang onze snor te laten staan als een zichtbare uiting van onze steun en om het gesprek aan te kunnen knopen over dit lastige onderwerp.

De helft van de leden heeft al toegezegd mee te doen en zal vanaf 1 november trots zijn snor te laten staan. De andere helft twijfelt want die verwachten veel commentaar van familie en collega’s of denken dat een snor hun niet staat. Help hun ervan te overtuigen door u portemonnee te laten spreken. Geef ons een bedrag voor elke trotse snor die op 30 november staat de pronken op de bovenlip van onze mannen. Tevens is het mogelijk om een geld bedrag te bieden voor het mogen afscheren van een snor of als je hem erg mooi vind staan geld betalen om de snor een weekje langer te dragen.

Omdat we als koor nu zelf deelnemer zijn aan Movember zijn we op zoek naar sponsors die willen bijdragen aan het succes van onze actie. Trouwens mocht u of iemand in uw omgeving iets organiseren voor Movember zijn we altijd bereid om wanneer mogelijk hier onze medewerking aan te verlenen. U kunt hierover contact opnemen met pr@barbershopsingers.nl om de mogelijkheden te bespreken.

U kunt zelf direct doneren via onze Team Pagina op de Movember site.